SALAMASEEPRA


26.4, perjntai

Ensin haluan mainita, että meidän Minnalla oli synttäripäivä! Paljon onnea Minna, oot aivan ihana ihminen! <3 Ollaan ponin kanssa onnekkaita kun löydettiin tiemme justiinsa teidän tallille, niin ihana paikka, ilmapiiri, ihmiset ja hevoset!

Sitten näin blogin kannalta päivän pääaiheeseen: Nuppu osallistui Braamerin kanssa Suurpyölin vappuriehan pukuratsastuskilpailuun! Tämän vuoksi hain Nupun tallille puoli kolmen maissa (vähän jäätiin aikataulusta, kun tankatessa se pirun automaatti ei halunnut millään mun seteliä, sain tapella kauan..)

Tallilla hain ponin tarhasta, pesin sen jalat ja hännänpään ja sitten harjattiin otus oikein huolella. Kun puhdistustyö oli valmis, oli aika aloittaa maskeeraus! Letitin hännän ja aloin touhuta harjan kanssa. Sillä välin Nuppu aloitti raitojen maalauksen. Saimme paljon innokkaita katselijoita projektillemme, aiheutimme paljon huvitusta, hihitystä ja hilpeyttä! Kiitos muuten Minnalle, hän keksi miten harja on parasta laittaa pystyyn!!

Maalaustyössä ja muissa valmisteluissa meni aika kauan, jos vähän kolmen jälkeen aloitimme ja ihan viime tippaan asti jatkoimme (lastaus ja lähtö kymmenisen minuuttia viiden jälkeen), mutta koko maalauksen ja muun touhuilun ajan poni seisoi kiltisti paikoillaan! Heinäverkkoon annoimme sille  toki vähän heinää, jottei se ihan tylsistyisi, mutta kyllä oli kärsivällinen poni.

Poni maalattiin valkoisella sormivärillä, myrkyttömällä ja vesiliukoisella. Harjaan laitettiin hiuslakkaa, sekin vaaratonta. (Ensin poni vähän oudoksui suhinaa, mutta luotti kun sanoin ettei oo hätää. Nuppu suojasi ponin silmät käsillä kun suihkutin lakkaa.)

Tähän väliin tiimimme kokonaisuudessaan:
Mallu (Nupun äiti): Puvustaja, ideoia, hengessä mukana vaikkei paikanpäälle päässytkään!
Nuppu: Ponintuunaaja, ideoia, itse kilpailija!
Braamer: Kilpailija, tuunattava.
Tuuli (minä): Ponin tuunaaja, ideoia, taluttaja.
Hanne (äitini): Avustaja, kyyti
Mikko (isäni): Kyyti

Kyytimme, äitini ja isäni trailerin kanssa, saapui tallille vähän viiden jälkeen. Äkkiä poni ja kamat kyytiin ja menoksi! Satoi, joten juoksin tallilta traikulle, poni kiipesi kiltisti perässäni kyytiin. Meillä oli lainassa Emilian ja Ladyn koppi (ISO KIITOS lainasta!!) joka on hevosille tarkoitettu, joten etupuomi on liian korkealla shettikselle. Tästä johtuen olin ponin kanssa kopissa matkan ajan, ettei mitään sattuisi. (Lyhyt matka.) Isi ajoi tosi nätisti, vaikka oli kiire. :)

Perillä oltiin hieman myöhässä, joten äkkiä poni ulos ja juoksujalkaa maneesiin. En tiedä onko poni koskaan aiemmin ollut maneesissa..? Ei ainakaan minun kanssani. Tuli kuitenkin ravilla sisälle kyseenalaistamatta yhtään. Äkkiä Nuppu kyytiin. Vero oli kiltti ja talutti sen aikaa, kun minä juoksin autolle vaihtamaan kengät ja takin ja hakemaan hatun.

Poni käyttäytyi kuin unelma: uusi paikka, uusi tilanne, outo huppu naamalla, paljon vieraita hevosia ja vieraita ihmisiä. Hälinää ja hulinaa. Kaikesta huolimatta yksi ihana pieni poniliini vain luottavaisena käveli vierelläni jockey selässään. Voi mikä poni! <3 Olen niin ylpeä, ettei ole tottakaan!!

Voittaja ratkaistiin yleisöäänestyksellä, arvatkaapa tähän väliin kuka voitti? Me voitettiin! :D Saatiin Nupun kanssa karkkipussit ja saippuakuplia, Braamer sai ihanan vaaleansinisen ruusukkeen! Vähänkö olin ylpeä sekä Nupusta että ponista, mun ihanat!! <3

Lopuksi syötiin vielä makkaraa ja muutamat lapset kävivät rapsuttelemassa ponia. Sitten suunnattiin kohti kotitallia. Olin taas traikun kyydissä ponin kanssa. Kun kävin kyykkyyn lattialle, poni painoi päänsä syliini. <3 Voi ei miten rakas se onkaan minulle, ja selvästi minäkin sille! <3

Tallilla alkoikin Nupun kanssa sitten seuraava projekti: ponin pesu! Pestiin koko otus oikein huolella, ihan aineen kanssa ja selvitettiin harja ja häntä. Kylmä oli ja molempia meitä väsytti, mutta hyvä mieli oli silti. Pesun jälkeen poni karsinaan, heiniä ja loimi jonka alle kaksi pientä pyyhettä. Välissä kävimme lämmittelemässä valjashuoneessa ja söimme heppojen hapankorppuja. Sitten loimen vaihto, showshineä poniin ja jalkoihin hetkeksi fleecepintelit imemään kosteutta. Odottelua. Pintelit pois, loimi pois ja villaloimi tilalle.  Hyvänyön toivotukset ponille.

Yhdeksän jälkeen lähtö tallilta kohti kotia, väsyneinä, mutta hymyssä suin!

Nupun takin maalit levisivät lopuksi sateessa, mutta muistoksi jäi onneksi kypärä, tuo ponin selässä ollut kangas, naamahuppu, ruusuke ja paljon kuvia!! <3

Ihana päivä, kiitos kaikille auttaneille, kehuneille, kuvanneille, äänestäjille ja kaikille jotka olivat mitenkään mukana!! :)

Illalla pesin vielä valjaat ja seuraavana päivänä suitset ja ohjat. Ohjista ei millään meinannut valkoinen väri lähteä kangasosien uurteista, mutta onnistuin lopulta. Tämän kaiken kirjoitin junassa, sillä olen matkalla kohti lapinlahtea, Pikkuvirran Ponitallia ja Ossia! 

Nuppu ja ekat raidat! 
Ensin meinattiin laittaa huopa alle, mutta nappasin sen pois hieman ennen kisan alkua, kun se liukui taaksepäin ja näkyviin. Tässä mallattiin selkään että tiedettiin minkä verran jätetään selästa maalaamatta. Ei kannata semmosia maalata jotka ei näy. :)
Nuppu toi tulostettuja kuvia, joista otettiin mallia!Lakkapullo oli muuten just oikeen sävynen! ;D
Tästä kuvasta kiitos Minnalle!
Kuvasta kiitos Minnalle!
Kuvasta kiitos Minnalle!
Nuppu <3
Kuvasta kiitos Minnalle!
Lähdössä!
Kuvasta kiitos Minnalle!
Kopissa!
Kuvasta kiitos Minnalle!
Kopissa menomatkalla, kamat valmiina päällä kun tuli niin kiire :D

IHANAT!! :D <3

Kuvasta kiitos Kiia Tervoselle!
Kuvasta kiitos Kiia Tervoselle!
Hihii, pissikuva XD Mutku Nuppu on täs niin söpö.. :')
Kuvasta kiitos Kiia Tervoselle!
Kuvasta kiitos Kiia Tervoselle! 
Koitin näyttää britiltä, ku niil on siel niit laukkakisoja.. :D
Kuvasta kiitos Kiia Tervoselle!
Kuvasta kiitos Fanni Snellmanille!
Palkintojen jaossa! <3
Kuvasta kiitos Fanni Snellmanille!
Palkintojen jaossa
Kuvasta kiitos Kiia Tervoselle!
Taakse jäi lopulta Suurpyöli :) 
Tää piti laittaa siks ku tajusin et toi kylki näytttää tässä kuvassa ihan kamalalta!! :D Mut ei hätää, johtuu vaan noista maalatuista raidoista ja kuva vääristää, oikeesti ihan normaali! 
Kotona, karsinassa oli sen aikaa että siivosin heppakopista kakat pois. :)


Pesua pesua :)
Nuppu pesee ja Sylvin omistaja Hanne (äitin kaima :D ) auttoi ottamaan ponnareita pois harjasta.
Loput mitä ei saatu, leikkasin poikki. Ponnarit siis. Olivat takkujen seassa niin hurjasti ettei lähteneet kaikki. Showshinellä sain kuitenkin harjan selväksi. :)
Jalkojen kuivatukseen hetken käytetyt pintelit koivissa
Tässä se näyttää vähän orilta :D
Ihana lammasloimi <3 
Tällaisena se sitten sinne jäi :)

14 kommenttia:

 1. M Ä S U L A N ! ♥ Eikää, ehkä maailman söpöintä oikeesti, kuin sulonen poni ja kuski! :D

  VastaaPoista
 2. ÄLYTTÖMÄN söpöt ja ihanat kuvat ! <3

  VastaaPoista
 3. Voojj ihanku se oikee Salama seepra <3

  VastaaPoista
 4. Voi, että tyä ootte tehny pitkän päivän ja mahtavaa jälkeä maalauksineen kaikkineen. Minuu alko ihan itkettää (ilosta)nyt kun näin nää kuvat matkalta kotiin tullessani. Kunpa olisin saanut olla mukana! Ihania ootte koko tiimi!!Ja Braamer on ollut niin hieno poika ja "kestänyt" kaiken kuin mies. :D

  VastaaPoista
 5. Voi että kuinka söpö poni ! Ja aivan mahtava ideakin teillä ollut ja omaperäinen. (: Sulla on tosi kiva blogi ja sait uuden lukijan ! (:

  VastaaPoista
 6. Mitä laitoitte tohon maaliin tai jos ette tehneet itse niin siis mitä se on ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten tuolla lukee: "Poni maalattiin valkoisella sormivärillä, myrkyttömällä ja vesiliukoisella" :)

   Poista