Ohjasajosta irtoiluun

18.1.2013

Auton mittarissa -14,5 joten tarkoitus oli ottaa vain käyntiä ja vähän rauhallista hölkää ohjasajon muodossa.. Poni talliin, harjailua ja vähän jalkojen venyttelyä, silasta kaikki ylimääräiset härpäkkeet irti, sila selkään ja suitset päähän. Poni kentälle ja eteenpäin.

Hienosti meni aluksi, tehtiin voltteja, suunnan vaihtoja, kiemurauria ja pysähdyksiä. Pari lyhyttä raviinsiirtymistä. Sitten poni sai mielestään tarpeekseen. Kiemurteli, kiukutteli, kääntyili minua kohden ja koitti sotkea itsensä ohjiin.. jipii. Hyvä alku, mutta lähti laskuun kuin lehmän häntä. Ohjat irti, sila pois ja poni irti kentälle. Hölkkää sitten irtona.

"En muuten varmana hölkkää!" ja sen perään hirmuton kiitolaukka & pukitteluspurtti. Koita siinä rauhotella, että "älähän nyt liikaa riehu.." Laittamieni kolmen ravipuomin yli ötökkä sinkosi hirveässä laukassa loikaten kaikki lähinnä kerralla.. Puomit pois, ei noista ainakaan mitään tule! Noh, luokse otus tuli kuitenkin aina kun kyykkyyn kävin ja kutsuin, joten harjoiteltiin sitten sitä. Hetken sinkoiltuaan poni jopa rauhoittui, ja tehtiin luoksetulo- ja ihmisen väistämisharjoituksia käynnissä.

Jospa kelit lämpenisi ja pästäisiin ajamaan kunnolla, sais otus purkaa tuota ylimäärästä energiaansa.. :)


Hitsi kun kännykkä sammui, en saanut kuvaa ponista toppaloimi päällä.. Nyt kylmällä saa luvan käyttää sitä, kun vien sadeloimen kotiin korjattavaksi.

2 kommenttia: