e. Tintti

Pitäähän varmaan kertoa vähän joskus Braamerin vanhemmistakin. ;) Braamerin emä, Haka-aron Haltiatar, tutuille Tintti vain, on musta 107cm korkea shetlanninponi tamma. Se on kantakirjattu vuonna 2004 Kiuruvedellä pistein 8-8-7-7-7 = 37p II -palkinnolla (jälkeläisluokka B). Tintti voi toisinaan tuntua laiskalta, mutta ainakin minulle on päällimmäisenä jäänyt siitä reipas ja hyvin pirtsakka kuva. Se on ihan kiltti ratsastaa, mutta jos siltä oikein rupeaa vaatimaan se kyllä testaa kuskiaan.

Taiwanilainen vaihto-oppilas Isabel (Wen-Hui) oli kesällä 2012 Pikkuvirralla ja opetin häntä ratsastamaan Tintillä. Isabel ei ollut koskaan ennen ratsastanut, mutta ratsasti hienosti Tintin kanssa ihan ilman talutusta ja parin kerran jälkeen jo jopa laukkasi itse!


2012 Tintti pääsi myös ravitoiminnan kulmaan kiinni, kun Meri ajoi sen kanssa poniravikortin. Tammalla ei oltu ajettu kai ainakaan kahdeksaan vuoteen, jos lie koskaan, kun iskin sille ensimmäistä kertaa kärrit perään. Tintti toimi aivan loistavasti, eikä sanonut kärreistä mitään. Niinpä jo (oliskohan ollut) kolmen kotona ajo kerran jälkeen Tintti olikin radalla volttausharjoituksissa!





Näinpä, näinpä.. syksyllä 2012 Meri osallistui Tintin kanssa Nerkoon harjoitusraveihin (http://tuulifer.kuvat.fi/kuvat/2012/Nerkoon+harjoitusravit+1.9.2012/) ja sijoittui Tintin kanssa kolmansiksi!! (3/5) Tässä ponissa olisi ainesta, sillä siitä huomaa selvästi että sillä on haluja juosta!


Nyt myöhemmällä syksyllä Tinttiä ei olla ehditty ajaa, mutta aina silloin tällöin on ratsasteltu maastossa. Ensikesänä suunta onkin sitten ehkä kohti raviratoja? Se jääkin nähtäväksi. ;)


Meri: "Ei siellä ollu päitsiä"! Noh, mikäs siinä, hienostihan se tuli ilmankin..

Sini ratsailla <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti